2021-08-01 08:38:35• hírek • Refszatmar.eu

Szeretet Istene, Te örvendezel – SZIKE táborra hangoló Ombodon

Nulladik napi ifjúsági istentisztelettel vette kezdetét a 2021-es SZIKE tábor. Ombod református templomában hangolódhattak az ifjak a nagytarnai táborra.

Szombaton 18 órától Jobb Domokos ombodi lelkipásztor a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjúsági előadó tanácsosa fohászkodott és köszöntött. Az Élő Kövek dicsőitő együttes, nyugodtan elmondható, az egyházkerület legnépszerűbb keresztyén zenekara hívott örvendezésre, majd az ember vágyát is kifejezte énekben: Uram tehozzád futok…

Mike Pál magyarkéci lelkipásztor, az együttes frontembere hirdette Isten Igéjét Zofóniás könyve 3. részének 16. és 17. verse alapján: „“Ne félj! Ne lankadjanak kezeid Sion! Az Úr, a te Istened közötted van; erős ő, megtart; örül te rajtad örömmel, hallgat az ő szerelmében, énekléssel örvendez néked.” AKKOR TUDSZ ÖRÜLNI, HA ÖRÜLNEK NEKED. Ha örülnek az életednek. Ezért nem tudnak boldogítani a kacatjaink, a pénzünk, telónk, facebook lájkok… Miért is? Azért, mert ugyan mi örülnénk nekik, de ők nem örülnek nekünk. Embertársaid öröme sem elég. Sokat jelent, nagyon megerősítő tud lenni, de vajon miért nem elég? S még az sem elég, ha mi örülünk magunknak. Azért nem elég, mert valaki olyan kell, aki mindig örül nekünk. Akinek az öröme állandó és örökké tartó. Akinek az öröméből nem esünk ki soha. Ez a valaki pedig Isten.



A legnagyobb örömforrása tehát az életünknek nem más mint az Isten öröme. Örömét semmi nem veheti el az életetekből. Aki a legrosszabb, legmélyebb időszakokban is repesve örül nektek. Aki azt mondja nektek: drágának tartalak, mert szeretlek. Aki annyira szeret benneteket, hogy képes önmagát is adni értetek.

Miért van annyi boldogtalanság tehát az életünkben? Azért, mert nem hiszünk az Isten örömében. Az Ő szeretetében. Ma, amikor annyira sok örömszerző stratégiával vagytok elfoglalva, az Isten nem ünneprontó akar lenni azzal, hogy Önmagára hívja fel a figyelmet. Szeretettel emlékeztet benneteket arra, hogy az Úr öröme a ti erőtök! (Neh 8,10) Csak akkor fogtok örülni, ha a tükör helyett, a lájkok helyett, sőt, mások vállveregetése helyett is az Úr irántatok érzett örömébe kapaszkodtok. Ezért is lett ennek a tábornak az a mottója: Örüljetek az ÚRBAN mindenkor!” – mondta az igehirdető.

Az Élő kövek együttes az igehirdetést követően énekkel vidámította a szíveket, és közös éneklésre is buzdított: „Szeretetet Istene, Te örvendezel.”

Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó megköszönte a szolgálatot, és még néhány fontos tudnivalót közölt a vasárnap kezdődő tábor előtt, de mindenek előtt imádságot kért, (az olvasóktól) hogy áldásos legyen a tábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: